Okulumuz Hakkında
1 sayfadaki 1 sayfası
Okulumuz Hakkında
Okulumuzun Tarihçesi
2003/2004 öğretim yılında 21 öğrenci ile Salim Pancar İlköğretim Okulunda Afyon Anafartalar Lisesi olarak eğitim öğretime açılmıştır. 2004/2005 öğretim yılında şimdiki binasında 49 öğrencisiyle eğitim öğretime devam etmiştir.05.07.2005 tarihinde okulumuz Anadolu Lisesine dönüştürülmüş, 2005/2006 öğretim yılında,116 öğrenci, 1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,11 öğretmen ve 5 personel ile eğitim öğretime başlamıştır. Aynı öğretim yılı Anafartalar Lisemizin 49 öğrencisi Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkez ****** Lisesine nakil edilmişlerdir.
Okulumuz 16 derslikli, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar ve Dil Laboratuarı, Müzik, Resim ve Tarih-Coğrafya derslikleri, Beden Eğitimi Salonu ve Kütüphanesi olan 2000-07 tip proje bir okul olarak devlet tarafından yaptırılmıştır.
Okulumuzun yerleşim yeri: Sahipata Mahallesinden bölünen Veysel Karani Mahallesi 147.sokakta olup,şehir merkezine 5 km.dir. Ulaşımı Sahipata hat dolmuşları ve özel şirket dolmuşlarla sağlanmaktadır.Öğle yemeği özel şirketten satın alınmaktadır.
Okulumuza öğrenciler OKS ile merkezi yerleştirme ile yapılmaktadır. 2005/2006 öğretim yılında taban puanı:344.164 dür.OKS de okulumuzun tercih kodu :2955 dir.Kontenjanı 120 dir.
Öğretmenler ise Anadolu Lisesi Öğretmenlik Şartlarını tutanlardan seçilerek atamaları yapılmaktadır.
İlk defa 2005/2006 öğretim yılında eğitim öğretime açılan okulumuzun resmi adı: AFYONKARAHİSAR ANAFARTALAR ANADOLU LİSESİ’dir.
Okulumuzun İnternet Adresi
www.anafartalar03.k12.tr
1 sayfadaki 1 sayfası